txter | Jeroen Janssen corrigeren / redigeren / vertalen / coördineren / adviseren
txter | redigeren en vertalen
txter | redigeren en vertalen
home
wat doet txter?
waarom txter?
wie is txter?
contact

privacynederlands
english

Wie is txter?
txter | Jeroen Janssen
txter is Jeroen Janssen.

txter is taal. Altijd geweest, zowel Nederlands als vreemde talen. Deze basis heb ik in eerste instantie verstevigd met de studie Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht, specialisatie Vertaalwetenschap, en vervolgens met onderzoek en opleiding aan een aantal buitenlandse universiteiten.

txter is professioneel. Na diverse operationele en managementfuncties in het restaurantwezen heb ik als bureauredacteur gewerkt bij de Nederlandse Publieke Omroep, om daarna bij diezelfde organisatie door te groeien als internationaal faciliteiten- en programmacoördinator. De vervolgstappen in de wereld van talen en tekst heb ik gezet als project- en vervolgens als quality manager bij een vertaal- en lokalisatiebureau. Aanvullende ervaring op het gebied van processen en advies heb ik ten slotte opgedaan als consultant bij een landelijke organisatie voor detachering en interim-management.

txter is gedreven. Ik hecht grote waarde aan correct maar daarom niet minder creatief taalgebruik in alle vormen van communicatie. De doelstelling van txter is dan ook het bewerken van geschreven tekst voor een mooier/leuker/beter resultaat. Uw tekst brengt tenslotte uw organisatie onder woorden.